Alle aandacht voor jouw ogen

Een oogje in het zeil houden, hij heeft er oog voor, het oog wil ook wat… Er bestaan tientallen gezegden en spreekwoorden waarin de ogen genoemd worden. En dat is niet voor niets, want een goed zicht is essentieel om optimaal te kunnen functioneren. Blijf dan ook niet te lang aarzelen om eens naar je ogen te laten kijken, wanneer je het vermoeden hebt dat je zicht minder wordt.

door Rachel van Westen

Bij De Visser Optiek in Heinkenszand nemen ze graag de tijd om je ogen goed te onderzoeken. Verwacht geen oogmeting waarbij je na vijf minuten denkt te weten welke sterkte je nodig hebt om weer scherp te kunnen zien, want bij deze opticien kijken ze verder dan alleen naar de sterkte van je glazen.

Overname van de winkel

De Visser Optiek werd ruim 25 jaar geleden opgericht door André de Visser. Isabelle van den Berge werkte 22 jaar met hem samen, waarvan een groot deel als mede-eigenaar. In januari 2017 nam ze de winkel volledig over van de oprichter. “Na de overname heb ik nog een jaar samengewerkt met André en eind 2017 is hij definitief gestopt. Dat heeft ook wel gezorgd voor veranderingen binnen het personeel, want inmiddels werken we hier met zes mensen, drie hiervan zijn opticien en contactlensspecialist, twee zijn leerling opticien en Inez, die hier al zestien jaar werkt, is onze verkoopmedewerkster. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in prismametingen en medische lenzen.”

Aandacht en zorg

Wat niet is veranderd, is de aandacht en zorg. Op www.klantenvertellen.nl scoort De Visser Optiek een mooie 8.9 en zo’n cijfer krijg je natuurlijk niet zomaar. Bij deze optiek ligt de nadruk op kwaliteit, service en echt goede oogzorg. Zoals eerder genoemd wordt hier verder gekeken dan alleen naar de sterkte van de glazen. “We kijken naar het hele plaatje”, licht Isabelle toe. “We controleren de oogdruk, bekijken het netvlies en hoornvlies en doen uitgebreid onderzoek naar de samenwerking van de ogen. Soms hebben mensen vage klachten die ze niet relateren aan hun ogen maar die wel uit de ogen afkomstig kunnen zijn. Denk aan lees- of leerproblemen, hoofdpijn of evenwichtsklachten. We beginnen elke oogmeting met een algemene anamnese. Dat is essentieel om uiteindelijk tot een goed advies te kunnen komen. Al met al zorgt dat ervoor dat we gemiddeld drie kwartier bezig zijn met een oogmeting. We raden dan ook aan om vooraf een afspraak te maken, zodat we ruim de tijd kunnen nemen om iemand goed te helpen.”

De Biljartbril

Een bijzonder product waarmee De Visser Optiek klanten trekt uit heel Nederland is de biljartbril. Tijdens het biljarten sta je voorover en dat geeft wel eens problemen bij het kijken door een reguliere bril. Een biljartbril heeft een aangepast model en wordt aangemeten op afstand die je nodig hebt om alles scherp te kunnen zien tijdens het biljarten. Loop eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

Dit artikel is in september verschenen in het Heinkenszandmagazine