Kevin en Laila hebben heimwee naar Vlissingen

Kevin, Laila en hun drie kinderen wonen net een jaar in Middelburg. Ze hebben hier een spiksplinternieuwe woning laten bouwen. Over elk detail is nagedacht en het huis is perfect. Toch staan de verhuisdozen klaar om ingepakt te worden, want het gezin gaat wéér verhuizen. Ze gaan terug naar Vlissingen. De stad die ze nu zo vreselijk missen.

door Rachel van Westen 

FOTO: Rachel van Westen

“We zijn allebei echte Vlissingers”, vertelt Kevin. “Toen we gingen samenwonen was het ook echt een bewuste keus om in Vlissingen te blijven. Op den duur wilden we een vervolgstap gaan maken, maar we konden ons droomhuis niet vinden in Vlissingen en kregen het advies om ons te verdiepen in nieuwbouw. Daar hadden we zelf nog nooit aan gedacht, maar we zagen al snel de voordelen. Op dat moment waren er weinig nieuwbouwprojecten in Vlissingen en dat was de reden dat we in Middelburg gingen kijken. Dat is per slot van rekening vlakbij Vlissingen én we konden ons droomhuis laten bouwen.”

FOTO: Zeeuwse Vastgoed B.V.

Gevoel van vrijheid 

Het leek een ideaal plaatje. Totdat ze er woonden. Toen miste het gezin Vlissingen.
“We kwamen erachter hoe belangrijk het voor ons is om aan de kust te wonen. Het gevoel van vrijheid en de geur van de zee, dat misten we echt. We misten het ook om even op de fiets naar vrienden of familie te gaan, die wonen allemaal in Vlissingen. Ik heb mijn vaste stekjes in de stad, zoals het  cafeetje waar ik voetbal wil kijken of de plekken waar ik kan genieten van de cultuur zoals De Piek of het Bellamypark.”

FOTO: Zeeuwse Vastgoed B.V.

De voordelen van nieuwbouw

Kevin en Laila besloten om terug te keren naar Vlissingen. Nu ze één keer de voordelen van nieuwbouw hadden geproefd, kozen ze er heel bewust voor om ook dit keer een nieuwe woning te laten bouwen. “Wij hebben gekozen voor een woning in Hof Berlage, dit project ligt supercentraal. Alles wat we nodig hebben is in de buurt, van strand tot supermarkt. Het huis is voorzien van een eigen grond-warmtepomp voor verwarming en koeling, we hebben straks zonnepanelen en overal vloerverwarming”, somt Kevin op. “Er zitten zoveel voordelen aan een nieuwbouwwoning. Je hebt persoonlijk contact met iemand die met je meedenkt en samen met je naar de opties kijkt, zoals een extra raam, deur of muurtje. Je kunt het huis aanpassen zoals je wil. Eigenlijk heeft nieuwbouw maar één groot nadeel. De bouw start in mei van dit jaar, dus we moeten nog een poosje wachten voordat we weer in Vlissingen wonen”, lacht Kevin.

Ga voor meer informatie naar www.hofberlage.nl of neem contact op met de makelaars Theelen en Partners via 0118 430777 of Schinkel en de Weerd via 0118 460300. 

Deze advertorial is gepubliceerd op 10 januari op pzc.nl 

Wil je meer voorbeelden zien van zakelijke teksten? Ga naar de portfolio van Tekstbureau Zeeland