Reumatologische zorg gegarandeerd in Flevoland door RZWN

Veel mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van een reumatische aandoening. Iedereen kan het krijgen. Op elke leeftijd. De meeste vormen van reuma zijn niet te genezen, maar vaak wel goed te behandelen.

FOTO: Rachel van Westen

De mensen met reuma in Flevoland en de Noordoostpolder maakten zich dan ook grote zorgen na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Het aantal reumatologen in dit gebied nam verder af en ook in de omliggende regio’s is de schaarste groot. Terwijl juist voor reumapatiënten een snelle behandeling essentieel is om blijvende schade aan gewrichten te voorkomen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Maar er is goed nieuws, want op 1 maart opent Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) vestigingen in Urk, Emmeloord en Lelystad, onder de naam Reumazorg Flevoland. Dit is een specialistisch reumacentrum waarbij tijdens de behandeling van de patiënt rekening wordt gehouden met de invloed van ziekte op dagelijkse functioneren. Want een ziekte als reuma heeft niet alleen fysieke gevolgen, maar ook een flinke impact op het geestelijk welzijn. Naast de behandeling van de aandoening zelf, wordt er extra aandacht gegeven aan de zachte kant van de zorgverlening. Natuurlijk wordt er medicatie gebruikt om de ziekte rustig te krijgen, maar zelfs als dat grotendeels gelukt is zie je nog dat vermoeidheid of pijnklachten ervoor zorgen dat je jouw leven niet echt kan inrichten zoals je graag zou willen. Daarom ondersteunt Reumazorg bij het leren omgaan met en het accepteren van de ziekte. Soms is dat in de vorm van gesprekken, terwijl een ander juist meer baat heeft bij praktische aanpassingen in huis. Om dit te realiseren werken de specialisten van Reumazorg intensief samen met onder andere de fysiotherapeut, huisarts en ergotherapeut.

FOTO: Rachel van Westen

Er is bijvoorbeeld een maatschappelijk reumaverpleegkundige in dienst die extra psychosociale ondersteuning kan bieden. Deze integrale zorg is uniek in Nederland. De overtuiging van Reumazorg is dat je voor de beste zorg naar de hele mens moet kijken. 

En ben jij voor jouw medicatie afhankelijk van infusen? Dan komen de ervaren zorgverleners van Reumazorg Flevoland bij jou thuis de infusen leveren, zodat je hiervoor niet meer naar het ziekenhuis hoeft.

Met Reumazorg Flevoland in de buurt ben je verzekerd van een uitstekende behandeling door ervaren specialisten waarbij er niet alleen wordt gekeken naar jou als reumapatiënt, maar vooral naar jou als mens.

Ga voor meer informatie en de locaties bij jou in de buurt naar www.reumazorgflevoland.nl