Jouw zicht in vertrouwde handen

Natuurlijk is een optimaal zicht bijzonder belangrijk, maar een bril is veel meer dan alleen een hulpmiddel. Een bril is een modieuze accessoire en, ook niet geheel onbelangrijk: een bril moet comfortabel zitten.

Zo’n belangrijke aanschaf leg je het liefst in de vertrouwde handen van Optiek de Jonge. Eigenaar Cees de Jonge begon in september 1981 als zelfstandig opticien aan de Lange Vorststraat 40 in Goes. Dankzij de kwalitatief hoogstaande producten en de persoonlijke betrokkenheid, groeide Optiek de Jonge uit tot een vooraanstaand opticien in Goes en omstreken. Vandaag de dag werken hier drie gediplomeerd opticiens, waaronder twee contactlensspecialisten.

FOTO: Rachel van Westen

Topmerken

Aan de wanden en in de vitrines hangen talloze monturen. “We werken alleen met goede topmerken. Een goede merkbril is gemaakt van flexibel materiaal waardoor de bril comfortabel zit en goed in model blijft, zodat je niet keer op keer terug hoeft te komen om de bril bij te laten stellen”, vertelt De Jonge terwijl hij een montuur laat zien. “Dit is bijvoorbeeld een montuur van het merk Silhouette. Een wat sierlijker en klassieker model. Het belangrijkste materiaal van deze monturen is titanium, waardoor het montuur licht van gewicht is en zeer flexibel, wat zorgt voor veel draagcomfort.” Een heel andere stijl zijn de sportieve Oakleybrillen waarvan het voorstuk gecurved is. Deze kunnen in heel veel sterktes geleverd worden. Ideaal om te dragen tijdens het sporten, maar ook voor algemeen gebruik of als zonnebril. Je kunt bij Optiek de Jonge zelfs terecht voor 3D geprinte brillen, waarbij je oneindig veel keus hebt in verschillende modellen en kleuren.

FOTO: Rachel van Westen

Bekijk jezelf van alle kanten

Als extra hulp bij het uitkiezen van een montuur beschikt De Jonge Optiek over een speciale camera waarmee zowel stilstaande als bewegende beelden gemaakt kunnen worden. Zo kun je direct in de winkel jezelf van alle kanten bekijken met het nieuwe montuur en desgewenst kunnen de beelden naar je gemaild worden.

Een stapje extra

Ook tijdens de oogmeting merk je dat De Jonge Optiek net dat stapje extra zet. Er wordt niet alleen een objectieve oogmeting gedaan, maar er wordt ook gekeken naar de persoonlijke factoren, zoals de leesafstand. Langere mensen houden hun boek doorgaans toch wat verder dan hun ogen dan kleinere mensen. En het leest een stuk comfortabeler wanneer daar tijdens de meting al rekening mee gehouden wordt.

Klaar terwijl je wacht

En heb je alleen nieuwe glazen nodig? Doordat Optiek de Jonge de glazen zelf inslijpt, hoef je jouw bril nooit meer dagenlang te missen, want zodra de glazen binnen zijn, krijg je een berichtje en worden de glazen ingeslepen terwijl je eventjes wacht onder het genot van een kopje koffie.

Deze advertorial is gepubliceerd op pzc.nl