Sloecentrale bewijst dat er mooie kansen liggen in Zeeland. Ook voor jongeren.

‘Deze kans kan ik maar beter pakken, die ga ik niet snel meer krijgen, dacht de 24-jarige Sander uit Biervliet na zijn eerste sollicitatiegesprek bij Sloecentrale in Vlissingen-Oost. Inmiddels werkt hij er ruim een half jaar als maintenance engineer en vertelt over grote draaiende machines waar zijn technisch hart sneller van gaat kloppen. Kansen om zichzelf te ontwikkelen, vriendschappelijke competities met zijn collega’s en elke dag een verse lunch.

Solliciteren in coronatijd

Het begon allemaal in september vorig jaar, terwijl hij door de vacatures zat te struinen. “Ik merkte dat ik qua ontwikkeling op een dood punt zat, bij het bedrijf waar ik werkte.”
De vacature van Sloecentrale op LinkedIn trok hem over de streep. Hij besloot de gok te wagen.
Het was natuurlijk best vreemd, solliciteren in coronatijd, want het betekende ook dat de eerste kennismaking online plaatsvond.
“Toch kreeg ik zelfs op die manier een goede indruk van het bedrijf”, blikt Sander terug. “Ik had al gelijk een klik met mijn leidinggevende en ik merkte dat dit bedrijf er echt voor open staat om jou als persoon te ontwikkelen.”
Na het tweede gesprek werd Sander gebeld. Hij mocht aan de slag in, zoals hij het zelf noemt ‘die grote groene bakken aan de andere kant van de Westerschelde’. “Bij helder weer kan ik ze zien vanuit ons keukenraam in Biervliet”, lacht hij.

FOTO: Sloecentrale

De eerste werkdag

“De eerste werkdag kreeg ik een overload aan informatie over het reilen en zeilen binnen het bedrijf. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat ik in het diepe werd gegooid. Ik begon midden in coronatijd, maar vanwege mijn inwerkperiode mocht ik relatief vaak op het bedrijf zelf werken. Er werkt hier een relatief klein team, dus je weet gelijk welke rol iemand heeft binnen het bedrijf. Je kunt makkelijk iemand aanspreken en op die manier kunnen we supersnel schakelen.”

Ontwikkelen van je persoonlijkheid en vakkennis

Sander omschrijft zichzelf als ‘een echte teamplayer’ en ‘iemand die niet bang is om de verantwoordelijkheid te nemen’, maar hij weet ook prima te vertellen op welke vlakken er nog werk aan de winkel is.
“Tja, ik ben een echte Zeeuw. Ik ben dus redelijk ongeduldig en heel erg van ‘het moet nu gebeuren’, maar dat kan niet altijd.”
Dit zou aanleiding kunnen zijn voor aan corrigerend vingertje, maar dat is niet het geval bij deze werkgever. “Ik krijg juist handvatten tijdens de gesprekken met mijn leidinggevende, waarmee ik mezelf gaandeweg kan ontwikkelen.”

FOTO: Sloecentrale

Ook op vaktechnisch gebied ziet Sander volop groeikansen.
“Voorheen werkte ik met wat kleiner spul, maar hier staan echt serieus grote machines. Ja, daar gaat mijn hart sneller van kloppen, maar dat zorgt er ook voor dat er voor mij heel wat te leren valt. Sloecentrale biedt trainingen en opleidingstrajecten waarvan ik kan profiteren. Op deze plek kan ik mezelf echt verder ontwikkelen.”

Afwisseling

Enkele weken geleden maakte Sander de eerste onderhoudsstop mee. “Daar gaat een enorm voorbereidingstraject aan vooraf en als het eenmaal zover is, moeten echt alle zeilen bijgezet worden. Als de situatie erom vraagt, ben ik er niet vies van om met de jongens mee te helpen en mijn handen vuil te maken. Sterker nog, die afwisseling maakt mijn baan nog leuker.”

Volop kansen in Zeeland en competitie met je collega’s

Ik heb zelf gestudeerd aan de HBO in Breda en je hoort vaak dat Zeeuwen de provincie uittrekken, maar Sloecentrale bewijst dat er echt mooie kansen liggen in Zeeland. Ik heb nu een job waarin ik mezelf enorm kan ontwikkelen, ik werk in een fijn team, de reisafstand is gunstig en ik heb prima arbeidsvoorwaarden. Laatst was er een Walking Challenge georganiseerd. Ontzettend leuk, je merkt dat er onderling dan toch op een leuke manier een competitie ontstaat.

Gezonde lunch

“Ik hoef zelfs geen boterhammetjes meer mee te nemen. Sloecentrale heeft een prachtige nieuwe kantine gekregen. Het ziet er echt uit om door een ringetje te halen en er is volop keus uit broodjes, lekkere salades en soepen. De eerste keer dat ik daar ging lunchen, vroeg ik waar ik kon betalen. Maar dat hoeft dus niet. Je krijgt elke dag een gezonde lunch. Kijk, zulk soort extraatjes zeggen toch iets over een werkgever.”

FOTO: Sloecentrale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *